Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Gülhane Hemşirelik Öğrencileri Sempozyumu

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Hemşirelik Fakültesi tarafından 1-2 Mart 2024 tarihlerinde ‘Geleceğin Hemşireleri’ temalı Gülhane Hemşirelik Öğrencileri Sempozyumu, Gülhane Halil Akçiçek salonunda yapılmıştır.

Sempozyum Öğrenci Hemşire Rüveyda Ferhan Türkoğlu ve Gülhane Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine İyigün başkanlığında gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma Gülhane Hemşirelik ve Sağlık Bilimleri fakültesinden 550 öğrenci, diğer hemşirelik fakültelerinden 125 öğrenci olmak üzere toplamda 675 öğrenci katılım sağlamıştır.

Sempozyumun açılışı 01.03.2024 tarihinde 14.00’de Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın’ın teşrifleriyle yapılmıştır.  Sempozyum, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrenci hemşire Rüveyda Ferhan Türkoğlu, Gülhane Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine İyigün ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın’ın açılış konuşmaları ile başlamıştır. Sempozyuma Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik, Gülhane Külliyesindeki Fakülte Dekanları, Öğretim Üyeleri ve çeşitli üniversitelerin hemşirelik fakülteleri dekanları ile öğrencileri katılmıştır.

Sempozyumun birinci günü sabah oturumunda üç kurs atölyesi düzenlenmiştir. “Yara Bakım” kursuna 30 öğrenci, “Yaşam Stresörleri ile Baş Etme” kursuna 30 öğrenci ve “Kahkaha Yogası” kursuna 30 öğrenci, Türkiye’nin farklı üniversite ve illerinden katılmıştır.

Sempozyum boyunca hemşirelik öğrencileri ve öğretim üyelerinin oturum başkanlığında, toplam beş oturum gerçekleştirilmiştir.

“Hemşirelikte Yenilik ve Değişim: Geleceğe Yönelik Perspektifler” oturumunda Prof. Dr. Nur Şenel “Hemşireliğin Geleceği” konusu ile öğrencilere ilham olmuştur. Hemşirelik öğrencilerinin konuşmaları ile ilk oturum devam etmiştir. İkinci oturumda “Hemşireler Tarafından Geliştirilen İnovatif  Yaklaşımlar” konusu tartışılmıştır. Bu oturumda “İnovasyonun Önemini Ne Kadar Biliyoruz?” konuşması ile Doç. Dr. Yeliz Doğan Merih öğrencilere farklı bir bakış kazandırmıştır. Oturum hemşirelik öğrencileri tarafından inovatif örneklerin sunulmasıyla devam etmiştir.  

Sempozyumun ikinci gününde üç oturum gerçekleşmiştir. İlk oturumda “Hemşirelik Hizmetlerinin Geleceğinde Teknolojik Yaklaşımlar” başlığı altında yapay zekâ ve robot teknolojileri, “Hemşirelik Hizmetlerinin Geleceğinde Metavers Uygulamaları” ve bir hemşirelik öğrencisi tarafından “Hemşirelik Eğitiminde Kullanılan Teknoloji Uygulama Örnekleri” sunulmuştur. İkinci oturumda “Geleceğin Hemşirelerinde Çok Yönlü Olmak” konusu Prof. Dr. Hatice Ayhan’ın “Hemşirelik Bir Sanattır” sunumu ile başlamış ve hemşirelik öğrencilerinin sunumları ile devam etmiştir. Sempozyumun son oturumunda “Uluslararası Değişim Programlarının Hemşirelik Öğrencilerine Yansımaları” başlığı altında farklı hemşirelik faküllerinin öğrencileri tarafından erasmus öğrenci hareketlilik örnekleri sunulmuştur. Son olarak “Erasmus Öğrenci Hareketliliği ve Erasmus Plus Projelerinin Hemşirelik Öğrencilerine Yansımaları” konusu, Ulusal Ajans biriminden Uzm. Arzu Çetin tarafından sunulmuştur.

Yoğun bir ilgiyle gerçekleşen Gülhane Hemşirelik Öğrencileri Sempozyumdaki tüm katılımcılara ve öğrencilerimize saygılarımızı sunuyoruz.