Tanıtım
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Hemşirelik Fakültesi'nde yer alan Hemşirelikte Öğretim Ana Bilim Dalı lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla kurulan fakültemizdeki on ana bilim dalından biridir.
Hemşirelikte Öğretim Ana Bilim Dalının amacı; Hemşirelikte eğitim-öğretim ile ilgili temel kavram ve kuramları inceleme, hemşirelik eğitim felsefesini, Türkiye ve diğer ülkelerdeki hemşirelik eğitimini kavrama becerisine sahip, yaşam boyu eğitimi benimseyen, bakım kalitesini geliştiren ve sağlık bakım ortamlarında değişimi başlatan/ rol model olan, kapsamlı hemşirelik bilgi ve becerisine sahip, klinik hemşirelik bakım ve eğitimini planlayan, programlayan, uygulayan ve değerlendiren, entelektüel ve eğitim becerilerini profesyonel olarak gerçekleştiren hemşireler yetiştirmektir.
Fakültemiz Hemşirelik Öğretimi Ana Bilim Dalı; ülkemizde hemşirelik lisans eğitimi ve öğretiminin geliştirilmesi, nitelikli uzman hemşireler ve akademisyenler yetiştirmek amacıyla lisansüstü eğitimlerine başlayacaktır.
SBÜ Gülhane Hemşirelik Fakültesi'nde yer alan Hemşirelikte Öğretim Ana Bilim Dalı 10.01.2018 tarihinde kurulmuştur. Anabilim Dalı Başkanlığı görevini 2019-2021 yılları arasında görevlendirmeyle Prof. Dr. Gülten GÜVENÇ yürütmüş olup, 30.09.2021 tarihinden itibaren görevlendirmeyle Doç. Dr. Hatice AYHAN yürütmektedir.
Akademik Kadromuz
Eğitim Faaliyetlerimiz
Hemşirelikte öğretim programında; eğitim-öğretimin tanımı, felsefesi, öğrenme teori ve yöntemleri, öğretim süreci, eğitim-öğretim ilke ve yöntemleri, eğitim süreci, etkili ders hazırlama ve sunum teknikleri, hemşirelik eğitimi, hasta eğitimi ve sağlık eğitimi planlaması, uygulaması ve değerlendirmesine yönelik bilgi ve becerilerini kazandırmaya yönelik konular yer almaktadır.
Hemşirelik Öğretimi Ana Bilim Dalı tarafından "Hemşirelik Eğitiminin Felsefesi", " Öğrenme teorisi", "Öğretim Yöntem ve Teknikleri", "Eğitimde Ölçme Teknikleri", Klinik Öğretim” “Simülasyon”, “Hizmet içi eğitim "Sağlık Eğitimi" "Hasta Eğitimi", "Eğitim amaçlı materyal geliştirme", gibi konular yürütülmesi planlanmaktadır. Aynı zamanda alanında uzman ve akademisyen hemşireler yetiştirmek amacıyla lisansüstü eğitim faaliyetlerine başlanması planlanmaktadır.
Çalışma Konularımız
Hemşirelikte Öğretim Ana Bilim Dalı’nın çalışma konuları aşağıda belirtilmiştir:
- Hemşirelik eğitimi
- Hemşirelik Teorisi
- Öğrenme modelleri
- Sağlık eğitimi
- Hasta eğitim
- Klinik öğretim
- Simülasyon
- Eğitim psikolojisi
Erişim Bilgilerimiz
General Dr. Tevfik Sağlam Cad. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Hemşirelik Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği Anabilim Dalı 06018 Etlik/ANKARA
0 (312) 304 3947
0 (312) 304 3900
gulten.guvenc@sbu.edu.tr