Simülasyon Eğitimi
Hemşirelik eğitiminde klinik simülasyon, gerçek yaşam durumlarını yansıtmak ve klinik eğitimi tamamlamak için bir öğretim stratejisi olarak tüm dünyada kullanılmaktadır.
976 m2 büyüklüğünde olan laboratuvarımız, öğrencilerin kontrollü bir ortamda gerçeğe yakın yaşam deneyimi kazanabilecekleri, en son teknoloji ile donatılmış bir eğitim merkezidir. Büyüklük ve ileri teknolojik donanım özelliği ile Türkiye’de bulunan Hemşirelik Fakülteleri içerisinde tek olma özelliğini taşımaktadır.
Laboratuvarımızda bulunan yüksek gerçeklikli hasta simülatörleri, standart hastalar, gerçekçi hastane ekipmanları ve malzemeleri, öğrencilerin hemşirelik uygulaması için gerekli bilişsel, duyuşsal ve psikomotor becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra, ekip çalışması, iletişim ve eleştirel düşünme becerilerini de geliştirmek için, kontrollü ve risksiz bir klinik ortam sunmaktadır.
Laboratuvarımızda; gerçeğe yakın özellikte 4 adet tek kişilik hasta odası, 2 adet muayene/ hasta görüşme odası, bir adet 5 kişilik hasta odası ile hastanedeki bir klinik ortam simüle edilmiştir. Ayrıca ileri teknolojik donanıma sahip sanal hasta, yüksek gerçeklikli kardiyopulmoner resüsitasyon simülatörleri ile birlikte, temel hemşirelik becerilerini gerçekleştirecekleri özelleştirilmiş dershaneler bulunmaktadır. Bu zengin öğrenme ortamı, öğrencilerin klinik karar verme becerilerini ve özgüvenlerini geliştirmekte böylece hemşire rolüne geçişlerini kolaylaştırmaktadır.
Müfredatımıza entegre ettiğimiz simülasyon uygulamaları, özellikle gerçek ortamlarda çok riskli veya çok nadir karşılaşabilecekleri klinik senaryoları içermekte ve öğrencilerin tüm hemşirelik uygulamalarını gerçekleştirmelerine izin vermektedir. Böylece, tüm öğrencilere eşit öğrenme fırsatları sunarak, öğrencilerin aynı klinik deneyimlere sahip olabilmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca klinik simülasyon uygulamaları ile öğrencilere, gerçek ortamda asla sahip olamayacakları “hata yapma” olanağı verilmektedir. Klinik simülasyon uygulamalarının bu özelliği, öğrencilere hatalarından öğrenme ve hataların hastaya ulaşmadan düzeltme olanağı sağlamaktadır.